Puma skriver under rekordavtal med Manchester city

Puma skriver under rekordavtal med Manchester city

Pumas drivkraft är att bli en global aktör inom de stora breddsporterna. Nu har de tecknat ett sponsoravtal i megaformat med engelska Premier League-klubben Manchester City.

Publicerad

Lagom till sommaren kommer Puma att ersätta Nike som huvudsponsor av den engelska Premier League-klubben Manchester City. Avtalet gäller under den nästföljande tio åren och beskrivs av Puma själva som den största sponsoraffären som de någonsin gjort på det här området, rapporterar Sporting Goods Intelligence (SGI).
Avtalet är värt drygt 75 miljoner euro per år. Det är mer än vad Puma redan betalar för avtalet med Arsenal och Nike betalar för Chelsea. Bara Adidas sponsordeal med rivalen Manchester United är i en större härad i Premier League-sammanhang. Adidas betalar årligen cirka 87 miljoner euro för det samarbetet. Ändå ligger summorna under de avtal som tecknas med de största lagen i den spanska ligan.
Avtalet mellan Puma och Manchester City går i linje med Pumas ambitioner att vara en global aktör inom de stora breddsporterna, menar SGI.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206