Elcyklar mot magisk gräns i Tyskland

Snart säljs mer än en miljon elcyklar i Tyskland per år.

Elcyklar mot magisk gräns i Tyskland

När den tyska cykelbranschen sammanräknade den totala cykelförsäljningen för 2018 var det några siffror som stod ut lite extra.

Publicerad

Förra året såldes 980 000 elcyklar i Tyskland. Det är en ökning med 36 procent jämfört med 2017. Fortsätter ökningen, vilket alla experter räknar mer, når Tyskland miljongränsen under 2019.

Trots att Tyskland inte haft någon elcykelpremie så är nu var fjärde cykel, eller 23,5 procent för att vara exakt, som säljs i landet en elcykel. I Sverige utgjorde elcyklarna 19 procent av det totala antalet sålda cyklar 2018 när Sverige nådde sin magiska gräns 100 000 sålda elcyklar. 

ZIV (Zweirad-Industrie-Verband), den tyska cykelindustrins organisation, beräknar att elcykeln snart kommer att utgöra 30 procent av den totala försäljningen av cyklar i Tyskland. På lång sikt menar ZIV att 35 procent av marknaden är rimligt.

Enligt ZIV är tyska elcyklar populära som exportprodukter. Exportvolymen ökade 2018 med 51 procent vilket gör att 440 000 tyska elcyklar gick på export under fjolåret.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Craft sponsrar fler klassiska fotbollsränder

2 kommentarer

Mattias: Jag la in en Photoshopad bild på hur det skulle kunna se ut. Fanns ingen officiell bild. Har aldrig skrivit att tröjan var officiell. För några dagar sedan la IFK upp en tröja på Twitter som är...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842