Klättermusen återförenas med Alewalds - efter 20 år

Klättermusen återförenas med Alewalds - efter 20 år

Svenska outdoorvarumärket Klättermusen återförenas med butikskedjan Alewalds, lagom till lanseringen av vår- och sommarkollektionen.

Publicerad

Det har hunnit hända mycket på 20 år, men engagemanget för klättring är nog detsamma även idag för de båda företagen Klättermusen och Alewalds. Då, 1999, var Alewalds (som då hette Sportkompaniet) specialiserad på skidåkning och bergsbestigning med butiken på Kungsgatan i Stockholm. Klättermusen, som grundades så tidigt som 1975, hade då ett tätt samarbete med butiken, som senare rann ut i sanden.  
Nu återförenas de båda igen lagom till lanseringen av Klättermusens nya vår- och sommarkollektion.  
– Jag är väldigt glad över vårt nya samarbete med Alewalds. Deras expertkunskap inom området och engagemang för att utbilda kunderna och ge dem service i världsklass passar oss perfekt. Klättermusens kunder har uppmärksammat detta under en lång tid nu och vi är verkligen stolta över att nu kunna hänvisa dem till Stockholms bästa återförsäljare av teknisk outdoorutrustning, säger Fredrik Lundkvist, Head of Sales, Klättermusen.
Och Alewalds VD Anders Engström kontrar:
– Vi är väldigt belåtna över att ta tillbaka Klättermusens högkvalitativa, noggrant tillverkade produkter till vårt sortiment. Klassiska produkter från Klättermusen som Einride-jackan, Gere-byxorna och Ratatosk-ryggsäcken har länge varit storfavoriter hos både vår personal och våra kunder. Det är imponerande att se hur Klättermusens grundvärdering "maximum safety, minimum impact" fortsätter att leda skapandet av nya tekniska produkter och hållbara material, olikt något annat varumärke, menar han.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Didriksons går vidare med sin butiksbombmatta

1 kommentar

Martin: Där gick startskottet för bara egna butiker i framtiden för fucking Åmålsfödda didriksson. För alla som inte vet så står Fenix och Naturkompaniets modell som facit för Adelis som också äger...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842