Garmin lanserar ny serie funktionsklockor

Garmin lanserar ny serie funktionsklockor

Den nya Marqserien från Garmin lanseras 13 mars och är en riktig lyxserie som ska bli de högpresterande männens nya statusklocka.

Publicerad

De kanske inte slår i Rolextaket, men Garmins nya serie av avancerade funktionsklockor - som går under namnet Marq - befinner sig definitivt i den övre prisskalan. Men istället för pengar ska den signalera äventyr och sportsliga utmaningar.
– Det här är den nya statusklockan; en "active luxury"-assessoar. Många höga chefer och vd:ar vill hellre förknippas med att de sliter och svettas än med statussymboler som bara andas pengar, säger Marcus Bjärneroth, PR-direktör på Garmin Nordic, till Sportfack.  
– Klockan är en av få attribut som män har att klä sig med, därför är den också viktig. Och idag är har det blivit allt viktigare att signalera en aktiv livsstil. Det är i alla fall vår bedömning, en spaning som bland annat ligger bakom idén med Marq-serien, fortsätter han.

Prisspannet ligger i den övre skalan och börjar på cirka 17 000 kronor. Den dyraste landar på cirka 27 000 kronor, så det är inga modeller man gärna glömmer i omklädningsrummet på gymmet. Men funktionerna är många och mångfacetterade, till exempel med ny blippfunktion för pengatransaktioner och möjlighet att ladda ner spellistor för att lyssna på musik via trådlösa hörlurar, förutom de rent oudoormässiga funktionerna som kompass och barometermätare. Serien har bland annat en racingvariant (Driver), en marin version (Captain) och en outdoormodell (Expedition), men även en modell för piloter och en renodlad sportklocka. Målgruppen är i första hand män över 35 år.  
– Under de senaste 30 åren har vi skapat produkter som har gett bränsle åt människors passioner, säger Dan Bartel, Garmins vice VD för Global Consumer Sales, i ett pressmeddelande.
– Och nu har vi återlanserat en riktig serie med funktionsklockor med Marq-modellerna, som har en rad extraordinära instrument, autentiska i varje detalj. De här klockorna inspirerar verkligen till äventyr, menar Dan Bartel.

Nya Garmin Marq, modellen Athlete. En nyhet är betalningsfunktionen med blipplösning.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

De tog hem Scandinavian Outdoor Award

1 kommentar

High Coast Outdoor: Stort grattis Polygiene! Pacsafe´s masker Viraloff i samarbete med Polygiene finns på hyllan hos oss med nästa vecka, så hör av er om ni vill veta mer. David/High Coast Outdoor

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842