Lager 157:s offensiva plan

Lager 157 växer (bild från en tidigare butiksöppning).

Lager 157:s offensiva plan

Butikskedjan Lager 157 fortsätter att gå mot strömmen och är inne i en rejäl expansionsfas för fysiska butiker, bland annat för att möta strömmen av sommarturister.

Publicerad

Lager 157, som blir allt större på sport och outdoor, har vuxit sig starka i städer med mycket sommarturism. Visby är ytterligare en i raden av sommarstäder där butikskedjan nu etablerar sig. Dörrarna slås upp för allmänheten den 25 april, i handelsområdet Skarphäll.  
– Vår erfarenhet av sommarhandel genom våra butiker i till exempel Västervik, Höganäs och Norrtälje gör att vi vet att vårt koncept är väldigt starkt på platser med mycket turism. Vi har en lång tradition av att vara rätt på sommarklänningar och shorts. Vi tror också att vårt sortiment med denim och basic kommer uppskattas av bofasta på ön, kommenterar Stefan Palm, vd.
– Vi ser fram emot ett långt samarbete. Det här konceptet kommer bli fantastiskt i Visby. Det finns inget liknande alls just nu och det är verkligen ett koncept som passar Gotland. Det är också ett grymt läge och kommer att bli jättebra, tror fastighetsägaren Ove Jonasson.

Lager 157 går mot strömmen med sin fortsatta etableringsplan. I planerna för våren ligger även butiksöppningar i Södertälje, Karlskrona och Oslo. Men planer finns också på att öppna ytterligare två butiker under sommaren, även om orterna just nu är hemliga.  
De betonar vikten av att möta kunden där kunden själv befinner sig och tolkar omniperspektivet som att vara rätt och relevant för kunderna på många olika sätt.
– Framtidens butiker behöver kunna fylla många funktioner. De behöver vara en serviceplats och en lagerhub. Och de behöver vara en plats där vi kan mötas på riktigt. Om ett tag kanske även en plats dit man kan komma för att laga sina kläder. Vi som driver butiker behöver omdefiniera vad butiken ska ha för roll och stå för. Den utvecklingen gillar vi och det är vad vi menar med en omnibutik, säger Stefan Palm.
Expansionstakten trappas alltså upp rejält.
– Vi kan nog säga att vi kommer att snitta på minst en etablering i månaden framåt, säger Johanna Winther, operativ chef på lager 157.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

"Förälskad på avstånd" Sportfack har pratat med XXL:s nye vd

8 kommentarer

Till Mattias: Nej, E - handeln var här innan extra priser från XXL. E-handeln är den stora anledningen till prisreduktion. Den digitala handeln och konsumenternas handelsfrihet är den stora anledningen till att...

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842