SGN Group samlar cykelbutiker under Bike Nation-flagg

SGN Group samlar cykelbutiker under Bike Nation-flagg

Det forsätter hända saker inom en het cykelbransch. SGN Group, den finska ägaren till Sportringen och Team Sportia, lanserar nu Bike Nation, ett koncept som är tänkt att samla koncernens alla butiker som kan erbjuda cykelexpertis med högt ställda krav.

Publicerad

Bike Nation blir Sveriges "nya" butikskedja. För precis som de själva skriver i pressmeddelandet så är de inga nykomlingar. Bike Nation är istället 106 av de 250 lokala sport- och cykelhandlare som ingår i SGN Group, en av landets ledande sporthandelsaktörer och ägare till sportkedjorna Team Sportia, Sportringen och BikeNation. Med Bike Nation vill SGN Group kunna erbjuda sina kunder ännu bättre service, priser och utbud.

– Oavsett vilken av Bike Nations butiker du väljer kan du vara säker på att mötas av kunnig personal, duktiga cykelmekaniker och inte minst massor av nya cyklar, berättar Gunnar Björling, ansvarig för SGN Sports nya cykelsatsning i Sverige i pressmeddelandet.

Gunnar Björling, ansvarig för SGN Sports nya cykelsatsning i Sverige.

Som medlem i gruppen väljer butiken själv om de vill använda sig av Bike Nations butikskoncept eller om man hellre önskar profilera sitt eget varumärke. Samtdigt stälelr koncernen krav på den butik som ska få skylta om.

För att bli en del av Bike Nation krävs att butiken erbjuder förstklassig kvalitet på service och reparationer. I Bike Nations butiker hittar du alltid en välutrustad verkstad bemannad med kompetent personal redo att genomföra service och reparationer på din cykel.

– En bra verkstad är ett krav för att få hissa Bike Nation-flaggan. Våra butiker gillar inte bara att mecka med cykel, personalen är specifikt tränad för att utföra reparationer och genomföra service. Hos oss får du hjälp av riktiga proffs, avslutar Gunnar.

Bike Nations 106 butikers starka uppställning består alltså av 106 butiker där 16 utgörs av medlemmar från Sportingen, ett dryga 30-tal har Team Sportia-logo på fasaden och dryga 50 är enskilda handlare inom SGN Sports koncern. Cykelbutikerna kunde varit ännu fler. i somras lämnade ett 50-tal Tvåhjulsmästarebutiker koncernen och gick till trädgårdskoncernen Max Garden. Den artikeln hittar du här. En längre artikel om Bike Nation läser du i nummer tre av Sportfack, som utkommer i mars.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

De tog hem Scandinavian Outdoor Award

1 kommentar

High Coast Outdoor: Stort grattis Polygiene! Pacsafe´s masker Viraloff i samarbete med Polygiene finns på hyllan hos oss med nästa vecka, så hör av er om ni vill veta mer. David/High Coast Outdoor

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842