Ny yh-utbildning inom sportdesign i Åre

Foto: Pixabay

Ny yh-utbildning inom sportdesign i Åre

Nordiska Textilakademin nystartar utbildningen Internationell Design- & Produktutvecklare inom Sport & Funktion på Campus Åre, nu till våren.

Publicerad

Utbildningen, som är på 200 yh-poäng kommer framförallt att fokusera på bransch- och produktkunskap inom sport- och funktionsprodukter, design- och produktionsprocess, material, och hållbar utveckling. För att komma in på utbildningen behöver man som sökande dels ha gymnasiekompetens, men också ett genuint intresse för sport/outdoor och en "kreativ, utvecklingsdriven ådra". Därför kommer alla sökande att få lämna in arbetsprover.
– Det är glädjande att kunna starta utbildningen som en yh-utbildning efter många års etablering i Åre med kurser, event och utställningar. En heltidsutbildning med sportdesigninriktning är ett stort och viktigt steg för oss och tillsammans med utbildningarna hos Campus Åre blir sportbranschen ännu vassare, säger Bengt Engström Heino, utbildningsledare Internationell Design- & Produktutvecklare inom Sport & Funktion.
– Outdoorindustrin skapar viktiga attraktiva arbetstillfällen i Åre och stärker vårt varumärke. Nordiska Textilakademins etablering av utbildningen Sportdesign hos oss är mycket värdefullt då det skapar förutsättningar för vårt egna näringsliv att kompetensförsörja men också grogrund för fler duktiga start ups och nyetableringar", menar Karin Gydemo Grahnlöf (M), vice ordförande i Åres kommunstyrelse.

Enligt kommunen så matchar utbildningen arbetsmarknadsbehovet på ett långsiktigt positivt sätt.
- Sportbranschen växer, och ett av Nordiska Textilakademins uppdrag är att kompetensförsölja branschen. Sport- och outdoor-branschen signalerar ett sug efter specifik kompetens inom området, både i Sverige och internationellt, säger Christian Lundell, VD Nordiska Textilakademin.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842