Här öppnar Team Sportia i jätteshoppingcentret

Kongahälla Center blir 39 000 kvadratmeter shopping i tre plan.

Här öppnar Team Sportia i jätteshoppingcentret

De stora handelsplatsernas tid är inte helt förbi. När Västsverige storsatsar på ett 39 000 kvadratmeter stort område för shopping i mars finns Team Sportia med i satsningen.

Publicerad

Den 28 mars slår portarna upp för Kongahälla Center, ett 39 000 kvadratmeter stort handelsområde i tre plan och ett hundratal butiker strax utanför Kungälv 20 minuter norr om Göteborg. Med en 865 kvadratmeter stor butik finns Team Sportia med i Kongahälla redan från början. 
 
Kongahälla Center, som kallats för Västsveriges största satsning inom shopping på tio år, är en bred jättesatsning av regionen där 10 000 boende kommer att bo inom gång- och cykelavstånd vilket ska ge köpcentret flöden dygnet runt menar Adapta Fastigheter som driver Kongahälla Center. I den nya stadsdelen Kongahälla kommer det att byggas 1 100 bostäder förskola, handel, park- och lekytor och infrastruktur. Intill shoppingcentret kommer dessutom Kungälvs nya resecentrum att byggas och stå klart 2018. Totalt i Kungälv byggs och planeras just nu för 4000 nya bostäder.
 
Varken XXL, Stadium eller Intersport har aviserat en etablering i Kongahälla Center. Den nya butiken kommer att drivas av den lokala entreprenörsfamiljen Tidstrand som redan driver en Team Sportia-butik i Kungälv. Butikens sortimentet blir ett fokus på mycket hårt och med Team Sportias långa föreningstradition, möjlighet att stötta det lokala, aktiva föreningslivet.
 
– Vi är jätteglada över att etablera en butik i Kongahälla Center, vi tror väldigt mycket på läget och på köpcentrumet. Butiken fokuserar på kategorier som träning, fotboll, löpning och aktiv fritid och i vår andra butik i Kungälv, på Marstrandsvägen, kommer vi erbjuda hockey- och bandyutrustning men framförallt en riktigt bra cykelbutik, med verkstad och cykelservice året om, säger Håkan Tidstrand, i ett pressmeddelande från Team Sportia.
 
Även Team Sportia Lars Palmgren ser med tillförsikt över etableringen i Kongahälla Center. 
 
– Team Sportia affärsmodell riktar sig till entreprenören som vill vara nära sina kunder och ha möjlighet att anpassa sitt sortiment därefter. Vi är väldigt nöjda med att Familjen Tidstrand, som driver fler butiker inom vår kedja, väljer att ta sig an även detta uppdrag. Med denna butik förstärker vi vår position på västkusten.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Craft sponsrar fler klassiska fotbollsränder

1 kommentar

Torbjörn Nilsson: Hur kommer det sig att ni visar denna bild på tröjan? Det är ingen offentlig bild och EJ som tröjan kommer se ut. Blir oerhört missvisande och oproffsigt från Er

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842