Helsingfors blir först med drönarleveranser

Foto: Pexels

Helsingfors blir först med drönarleveranser

Helsingfors blir första europeiska stad som kör paketleveranser med hjälp av drönare. De kommer att utföras av Googleföretaget Wing och ska kunna leverera paket upp till 1,5 kilo.

Publicerad

Den allt större e-handeln kommer inte ifrån att paketen trots allt måste levereras fysiskt ut till kunden. Formen för hur det sista steget ser ut, är något som alla e-handlare funderar över. Nu under våren testas drönarleveranser i Finland. Drönarna kommer att kunna frakta 1,5 kilo tunga paket, med en maximal transportlängd på tio kilometer. Just nu pågår testflygningar utanför Tammerfors. Tanken är att drönarna aldrig ska landa på marken, istället ska de sänka ner paketen via en lång lina. Drönarna kan ta sig fram i en hastighet av 125 kilometer i timmen. Sportfack undrar vad som händer med linan under blåsiga dagar? 

Källa: Råd & Rön och Hufvudstadsbladet. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ralph Lauren-chef ska styra Champion Norden

1 kommentar

Martin Willners: Bra jobbat med Champion Ralph. 36 år är imponerande och ger respekt. Och lycka till med varumärket Klas – kul att du är tillbaka i sportbranschen.

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842