Uniqlo blir klädleverantör åt svenska OS-truppen

Kanotisten Linnea Stensils.

Uniqlo blir klädleverantör åt svenska OS-truppen

Japanska Uniqlo och Sveriges Olympiska Kommitté presenterade nyheten under en gemensam presskonferens i Tokyo.

Publicerad

Avtalet innebär att Uniqlo blir olympisk huvudpartner och officiell klädleverantör till Sveriges olympiska och paralympiska lag.
Det japanska klädmärket kommer att leverera LifeWear-produkter till svenska idrottare och ledare under de kommande fyra åren, inklusive de olympiska och paralympiska sommarspelen i Tokyo 2020, vinterspelen i Peking 2022 och andra tävlingar och aktiviteter associerade med den olympiska rörelsen.
– Vi känner väldigt starkt för det här partnerskapet, det blir ett naturligt steg för oss efter att vi i augusti först kom i kontakt med den svenska marknaden när vi öppnade vår Uniqlo-butik i Stockholm. Vi är inspirerade av folket och kulturen i Sverige, där uppskattas skönhet och enkelhet i design och attityden till livet är densamma som i vårt japanska ursprung och vår LifeWear-filosofi. Sverige ses som ett föregångsland över hela världen, så det är en ära för oss att få bli associerade med Sveriges Olympiska Kommitté och bli en olympisk partner på världsnivå, sa Tadashi Yanai, ordförande och vd för Uniqlos moderbolag Fast Retailing, på presskonferensen som hölls i Tokyo. 

 

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Intersport stänger sju butiker

10 kommentarer

LARSA: Beslutet att Taberg sälj-marknad och ekonomi togs av dåvarande styrelse och kort därefter fick Fredrik J lämna över VD stolen till Ekonomidirektören Nils-Olof Ehrstedt som ännu kortare därefter...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!



Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842