The North Face lanserar nytt andasmaterial

The North Face lanserar nytt andasmaterial

De kallar det själva för "världens mest avancerade ytterplaggsteknologi". Till hösten kommer konsumenterna själva att kunna avgöra, då kommer materialet att finnas i flera av varumärkets produkter.

Publicerad

Materialet kallas för Futurelight och lanserades nyligen i Las Vegas. Det är ett helt nytt andningsbart och vattentätt material som enligt The North Face själva revolutionerar framtiden för teknisk textil. Ytskiktet är utvecklat med så kallad nanospinningsteknik, som ger en ökad luftgenomsläpplighet.
Produktionen har haft fokus på hållbarhet och arbetet har resulterat i att företaget lyckats tillverka treskiktskläder av återvunnet tyg. Produktionen har dessutom skett i en soldriven fabrik.
– Just nu är uppfattningen om en vattentät produkt att den brister, är klumpig och icke packbar. Med Futurelight kan vi teoretiskt sett använda tekniken för att göra något andningsbart, vattentätt och för första gången också bekvämt, säger Scott Mellin, Global General Manager för Mountain Sports hos The North Face.
Det nya materialet har bland annat testats på 8 000 meters höjd, på topparma Lhotse och Mount Everest. Futurelight-materialet kommer att finnas tillgängligt för konsumenterna i The North Face's höstkollektion 2019 i flera av deras topprodukter. 

Sneak peak på materialet under test.

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Didriksons går vidare med sin butiksbombmatta

1 kommentar

Martin: Där gick startskottet för bara egna butiker i framtiden för fucking Åmålsfödda didriksson. För alla som inte vet så står Fenix och Naturkompaniets modell som facit för Adelis som också äger...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842