Jula köper Hööks

Jula köper Hööks

Julakoncernen, som främst utmärker sig med lågprisprodukter, köper hästsportföretaget Hööks för en okänd summa.

Publicerad

Julakoncernen meddelar affären i ett pressmeddelande och betecknar det som en milstolpe.
– Fram tills nu har vi startat och utvecklat nya verksamheter helt från grunden. Med köpet av Hööks kommer vi till ett väl fungerande företag med lång historik, starka varumärken, trogna kunder och engagerad personal. Vi ser stora möjligheter att tillsammans stärka verksamheterna, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef Jula Holding.
Både Hööks hästsport och Jula är i grunden familjeföretag.
– Detta är mycket positivt för Hööks, vi får nu en stark och långsiktig ägare, ett familjeföretag som kan fortsätta att utveckla företaget och jobba vidare med expansionen i Norden, säger Joachim Höök, VD för Hööks.
De båda företagen jobbar i helt olika nischer, men ser fördelar i att utvecklas tillsammans. Hööks, som har verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark, kommer fortsatt att vara ett fristående bolag i koncernen med huvudsäte i Borås. En av anledningarna bakom Julas köp kan vara att Hööks ligger längre fram med din e-handelssatsning än Jula, gissar Sportfack.
Jula Holding köper 100 procent av Hööks från Nalka och de gamla huvudägarna, bland annat Joachim och Maria Höök. Affären i sin helhet gjordes klar före årsskiftet och granskas nu av konkurrensverket. Summan är hemlig. Sportfack kommer återkomma med fler artiklar i ämnet längre fram. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Didriksons går vidare med sin butiksbombmatta

1 kommentar

Martin: Där gick startskottet för bara egna butiker i framtiden för fucking Åmålsfödda didriksson. För alla som inte vet så står Fenix och Naturkompaniets modell som facit för Adelis som också äger...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842