Tretorn och finska Makia gör gemensam klädserie

Tretorn och finska Makia gör gemensam klädserie

Svenska regn- och sneakervarumärket Tretorn, lanserar tillsammans med finska klädföretaget Makia en seglingskollektion med inspiration från Åland, kallad "Peace Islands".

Publicerad

Serien består av regnkläder, stövlar, stickade tröjor och assecoarer och kommer första gången att visas upp nu i januari på Pitti Uomo-mässan i Florens. Temat är marint liv och den tidlösa seglingskulturen. Fredstanken är hämtad från kopplingen mellan Sverige och Finland, där Åland (som tillhör Finland, men är svensktalande) är en viktig knutpunkt som för samman de båda länderna. Åland har även en lång sjöfartshistoria och är idag en mötesplats för många seglingsentusiaster.
– Vi ville lägga fokus för detta samarbete och betona kamratskap, solidaritet och respekt för naturen. Vi tog bland annat inspiration från Tretorns Wings-serie och Ålands skärgård, berättar Totti Nyberg, informationschef på Makia.
Förutom fred, fokuserar kollektionen även på hållbarhet. Östersjön utsätts för stora föroreningar och är i extremt dåligt skick. I kampen för att förbättra Östersjöns miljöstatus donerar Tretorn och Makia en del av försäljningen till John Nurminens stiftelse, som arbetar för ett rent Östersjön. Regnrockarna är gjorda av återvunnen polyester som en del av Tretorns Eco Essentials-initiativ.
– Med Tretorn X Makia Co-Lab strävar vi efter att engagera den moderna konsumenten genom att leverera högkvalitativa och ansvarsfullt producerade produkter, säger Fredrik Ekström, kreativ chef på Tretorn.
Kollektionen kommer att finnas tillgänglig för butiksförsäljning först i augusti i år. 

Fredstanken syns tydligt på ryggen.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Fysiska bestraffningar hos XXL. Nye Sverigechefen svarar Sportfack

1 kommentar

Fredde: Skitsnack att det inte är utbrett har mycket svårt att tänka mig att unga människor skulle hitta på sådana här bestraffningar och på flera varuhus oberoende av varandra det är klart att det kommer...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842