Surfboom i Tyskland

Foto: Pixabay

Surfboom i Tyskland

Mycket av sportförsäljningen hör ihop med vädret. Och den rekordlånga sommaren 2018 gav ett rejält lyft för vattensport på den tyska marknaden.

Publicerad

För alla som säljer produkter relaterade till vattensport kan det vara idé att hålla ett öga på den tyska marknaden framöver. I senaste Source Magazine rapporteras om både en rekordlång sommar - som i princip varade från april till oktober - och om en rejäl ökning i försäljning av surfprodukter, SUP-brädor och våtdräkter. Det varma vädret, som på många sätt var oroande hett ur klimatsynpunkt och även resulterade i allvarliga bränder i både Sydeuropa och i Sverige, resulterade i en väldigt lång säljsäsong av vattensportprodukter rent generellt i Tyskland.  
Bland annat vittnar Matteo Cau of Intenics, som representerar Red Paddle Co. och O'Neills Wetsuits och SUP:s i Tyskland, om en "fantastisk säsong med en försäljningsökning på 20-25 procent jämfört med förra året". Produkterna som gått över förväntan är surf- och SUP-brädor, konfektion, samt våtdräkter. Stand up paddleboard-trenden som har synts tydligt i flera år förväntas fortsätta att växa även under 2019.
Trycket på vattensport har märkts av brett i de tyska återförsäljarleden. Markus Hensinger från Link Distribution konstaterar till exempel en fördubbling i antalet förbeställningar av surfbrädor från vissa återförsäljare under 2018, meddelar Source Magazine. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206