Tretorn lanserar vattentäta väskor

Tretorn lanserar vattentäta väskor

Under 127 år har företaget Tretorn producerat regnkläder, skor och stövlar. Nu breddar man sortimentet och börjar även tillverka funktionsväskor för urbant bruk.

Publicerad

Tretorns första kollektion av väskor består av två varianter inom den klassiska Wings-familjen. Modellerna heter Wings Flex Pack och Wings Day Pack, men kollektionen inkluderar även två stycken väskor inom den nya Malmö-serien, Malmö Rolltop och Malmö Duffel. Alla väskor är vattentäta, tillverkade i ett PU-material, har bundna sömmar och ett återvunnet polyesterfoder.
– Tretorns väskor är anpassade för ett modernt liv på resande fot. Oavsett om det är pendling till och från jobb, en helg på landet eller weekendresor, så finns det flera funktioner som passar bra för kundens moderna och icke stillasittande liv, säger Simon Fjellner, Lead designer på TretornBags.
Målet är att rikta sig till en yngre publik och att stärka varumärket i storstadsmiljön. Väskserien ses av Tretorn som en pusselbit på vägen för att nå det målet. Samarbetet med bandet Movits! är säkert också en del av den ambitionen, gissar Sportfack, som har resulterat i en funktionell vinterparkas för storstadsbruk.    Tretorn är ett av Sveriges äldsta varumärken inom funktionellt mode och har bland annat en lång tradition av att tillverka produkter i naturgummi.  

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Livet enligt Pi

4 kommentarer

PutteFox: Låt Pi berätta när han var över dressad i mötet med Patagonia i USA. Det talas om det än idag. #lifeisgood

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842