Hövdings airbags fortsätter sälja bra

Hövdings airbags fortsätter sälja bra

Hövdings satsning har gett effekt. Totalt 130 000 av Hövdings airbags för cyklister finns nu ute i trafiken och bara under de tre sista månaderna har det sålts nästan 20 000 stycken. Pendlingscyklisterna verkar vara en stark målgrupp.

Publicerad

– Det är en fantastisk försäljningsutveckling som har skett. Antalet vi tidigare sålde på en månad kan vi ibland sälja på några dagar. Mer än 3 000 olyckor är registrerade där Hövding har skyddat och kanske till och med räddat liv. Det känns väldigt bra, säger Hövdings vd Fredrik Carling.
Under årets tredje kvartal mer än fördubblades Hövdings omsättning. Sverige, Danmark och Tyskland är de drivande marknaderna. Inför 2019 satsas det på att få samma fart på försäljningen i England, framförallt med fokus på London. Man har bland annat rekryterat ett lokalt team som ska arbeta med marknadsföring och försäljning.
– Vi märker att Hövding efterfrågas även andra tidpunkter än under sommarmånaderna då det cyklas som mest. September månad stod för en tredjedel av omsättningen under kvartalet. Trenden att fler och fler väljer att pendla med cykel till arbetet är positiv, och det gläder oss att så många väljer Hövding som huvudskydd, säger Fredrik Carling.
Hövding finns idag till försäljning på totalt 16 marknader i Europa samt i Japan. 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842