Kånken vann Guldknappen

Kånken vann Guldknappen

Den har kallats kommunistpuckel, men nu har den definitivt nått finrummet. Kånken vann nyligen utmärkelsen Guldknappen Accessoar 2018, som delas ut av Damernas Värld.

Publicerad

Vinsten sker 40 år efter att Kånken introducerades 1978, av Fjällrävengrundaren Åke Nordin.
– Vi är oerhört stolta över att vinna Guldknappen Accessoar. Åke Nordin som skapade firman och tog fram Kånken, hade en stark tro på tidlösa funktionella produkter som inte påverkas så mycket av svängningar i modet. Det gör vi fortfarande, och ingen produkt förmedlar den tanken bättre än 40-årsjubilerande Kånken, säger Henrik Andersson,Head of R&D Fjällräven.
Tanken var att ryggsäcksmodellen skulle vara bra för skolbarn, som annars bar axelväskor. Det skulle få plats med två A4 pärmar, finnas ett sittunderlag som även fungerade som ryggplatta och den skulle vara tillverkad i ett extremt slitstarkt material. Produkten väckte dock tidigt starka känslor. Kånken stämplades av vissa grupper som något av en vänsterpolitisk symbol och kallades i vissa kretsar för "kommunistpuckel". Idag bärs den av alla grupper, ofta i storstadsmiljöer.  

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jackan som klickar i alla hållbarhetsboxar

3 kommentarer

Anders Nilsson: Tekniken finns och används redan i plagg från Houdini, lite research hade kanske varit på sin plats även om jag också gillar Woolly's Kickstarter...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842