Adidas återkallar badkläder för barn

Adidas återkallar badkläder för barn

Adidas drar tillbaka barn-badkläder från kollektionen Infinitex 3-stripes. Det rekommenderas starkt att barn upp till 14 år slutar att använda de återkallade produkterna direkt.

Publicerad

Adidas har nyligen fått konsumentrapporter där de tre "stripesen" på badkläderna från Infinitex-kollektionen kan lossna i kontakt med vatten. En tredjepartsundersökning har visat att användning av dessa badkläder kan orsaka en potentiell säkerhetsrisk för barn då "stripesen" kan fastna på saker eller andra barn, utanför eller i vattnet och trasslas ihop, vilket i sin tur kan leda till skador.
– För säkerhets skull drar vi tillbaka alla badprodukter från den påverkade kollektionen för barn upp till 14 år. Säkerheten för våra konsumenter är vår högsta prioritet. Vi fortsätter att vara dedikerade till kvalitet och ber om ursäkt för alla obekvämligheter detta säkerhetsmeddelande har orsakat våra konsumenter, säger Harald Habermann, Vice President Product Operations, Advanced Creation på Adidas.
Produkterna kan returneras direkt till Adidas eller auktoriserade återförsäljare för full återbetalning. Konsumenter som vill ha mer information kan kontakta Adidas direkt på telefon 0200-883 717. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny Nike-butik till köpcentrum

3 kommentarer

Svenskt Åsiktsforum: D2C var ju ordet på modet.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206