Tretorn gör jackor av skräp

Tretorn gör jackor av skräp

Tretorn går vidare med sitt miljöarbete och lanserar det egenutvecklade funktionsmaterialet Ocean Shell, som syns i den nya jackmodellen Arch. 

Publicerad

Ocean shell-materialet ska både vara slitstarkt och återvinningsbart. Det är uppbyggt i tre lager och består av ett yttertyg, ett membran och ett slitskikt som är pålimmat från insidan. Det yttersta lagret är gjort i återvunnen polyester och är laminerat med en tunn plastfilm, gjord av återvunnen plast från havet. Det används i nya jackmodellen Arch. Tyget har även behandlats med en fluorkarbonfri impregnering. Ocean Shell är ytterligare ett steg inom Tretorns hållbarhetsinitiativ Eco Essentials. Företaget vill gärna skapa bilden av att det går att använda skräp som en tillgång.  
– Konsumenterna efterfrågar i allt större utsträckning hållbara produkter. Därför är vi oerhört stolta över att presentera vårt egenutvecklade Ocean Shell som är ett högpresterande funktionsmaterial samtidigt som det tar tillvara på jordens begränsade resurser, säger Peter Lindblom, chef för R&D och Design på Tretorn.

 

Membranet släpper ut vattenånga från insidan, men ska stoppa regn från att tränga in.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nike gör sko med Gore Tex-material – fortsätter satsa på traillöpning

1 kommentar

Björn: Detta är väll Nike pegasus 3 med gtx? Nyhetsvärdet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206