Svenska Henri Lloyd sponsrar brittiskt Americas cup-lag

Svenska Henri Lloyd sponsrar brittiskt Americas cup-lag

Henri Lloyds nya svenska ägargrupp har tecknat sponsoravtal med det brittiska America´s cup-laget Ineo. Samarbetet ska rulla på fram till våren 2021.

Publicerad

Sportfack berättade i juni om att det brittiska modevarumärket Henri Lloyd fått nya svenska ägare i Aligro Group. Nu har de tagit nya tag om verksamheten, bland annat med nytt kontor utanför Göteborg och en stor sponsorsatsning i America´s cup. Det är brittiska Ineo Team som har valt Henri Lloyd som leverantör av funktionskläder. Plaggen har tagits fram i nära samarbete mellan företagets designers och lagdeltagarna.  
- Genom detta partnerskap kan vi följa hela Ineolaget under tävlingssammanhang, se deras behov och ta de erfarenheterna med oss för vår fortsatta produktutveckling av framtida kollektioner, berättar Magnus Liljeblad, VD för Henri Lloyd Group.
Företaget startades av en polsk soldat, Henri Strzelecki, efter andra världskriget som bosatte sig i Manchester. Han såg tidigt nylonets fördelar för funktionskläder till sjöss, bland annat i dragkedjor. Henri Lloyd var även ett av de första företagen som började använda Gore tex-membran i sina plagg.   

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

De tog hem Scandinavian Outdoor Award

1 kommentar

High Coast Outdoor: Stort grattis Polygiene! Pacsafe´s masker Viraloff i samarbete med Polygiene finns på hyllan hos oss med nästa vecka, så hör av er om ni vill veta mer. David/High Coast Outdoor

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842