Första skosprayen att klassas som Bra Miljöval

Första skosprayen att klassas som Bra Miljöval

Springyard Therapy har rullat ut en miljövänlig impregneringsspray för skor som har fått märkningen Bra Miljöval.

Publicerad

Sportfack har tidigare skrivit om den svenska miljövänliga impregneringen OrganoTex. Nu har även Springyard Therapy sedan förra året rullat ut en miljövänlig impregneringsspray för skor som konsumenterna, enligt Springyard själva, har uppskattat och som har vuxit i popularitet sedan starten.  
– Våra skovårdsprodukter märkta med Bra Miljöval bygger på en vattenbaserad formula där råvarorna uppfyller krav på biologisk nedbrytbarhet, förklarar Sandra Grönberg, produktchef för Springyard på Brunngård Group.
Sprayen Waterproofing formula är helt fri från fluorkarboner och kan till och med användas inomhus. Det är den första skovårdsprodukten som har godkänts med märkningen Bra Miljöval.
Springyards produkter saluförs i Sverige av Brunngård Group AB. Deras produktportfölj består av sko- och fotrelaterade produkter, både egna och externa varumärken. Företaget grundades 1983 av familjen Brunngård och huvudkontoret ligger i Borås.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Per Sigvardsson lämnar XXL efter Greta-hånen

13 kommentarer

Nicolas: Denna tråd landade väl! Och på Sportfack kommer vi fortsätta att sätta miljöfrågan under lupp, utifrån en rad olika vinklar och aspekter. Det händer mycket på miljöområdet just nu ute hos många...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842