Specialized Nordics nya högkvarter

Specialized Nordic har valt en minst sagt ikonisk plats för sitt huvudkontor.

Specialized Nordics nya högkvarter

Specialized Nordic har hittat hem. Och vilket hem sedan. I det anrika, ikoniska hopptornet vid Fiskartorpet, djupt inne i skogarna som utgör Nationalstadsparken har cykelleverantören valt att förlägga sitt huvudkontor.

Publicerad

Här har leverantören nu skapat ett komplett högkvarter med showrooms i flera våningar, ett kontorslandskap utöver det vanliga och möjlighet att anordna stora event i princip mitt bland cykellederna.
Sportfack bjuder här på lite smakprov från den artikel och intervju med country manager Fredrik Modin och content specialist Åsa Eriksson som publiceras i nummer 10 av Sportfack.

Åsa Eriksson, nyanställd content specialist, och ibland barista, vid kontorets minst sagt spatiösa kaffehörna. I bakgrunden: En av Peter Sagans glittrigare ramar, designad av Erik Nohlin.

Det gamla hopptornets fem våningar ger plats för flera showroom, nyrenoverade omklädningsrum med rejäla duschmöjligheter för personal och besökande gäster. Allt för att kunna erbjuda mycket cykling.

I veckan pågår Specialized Nordics stora release för 2019. Ett hundratal besökare har möjlighet att klämma och cykla på nästa års cykelnyheter. I tältet kan möten göras om solen försvinner.

Bland det bästa med det nya huvudkontoret är trots allt det som finns utanför lokalerna. I skogarna runt hopptornet håller Specialized Nordic tillsammans med Sweden Mountainbike att bygga upp ett stigcentrum. En 700 meter lång slinga är cykelklar och fler är tänkta att följa, förklarar country manager Fredrik Modin och Åsa Eriksson, content specialist.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

JO Sport tar över Blizzard och Tecnica

1 kommentar

LARSA: Vilken gång i ordningen är det som JO blir alpinleverantör igen sedan starten? Alla handlare ser igenom ”ännu en satsning” på nya alpinvarumärken som med all sannolikhet kommer upphöra att tas över...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842