Hestra öppnar ny fabrik i Vietnam

Småländska handsktillverkaren Hestra öppnade i förra veckan en ny fabrik i Hai Phong, Vietnam. Fabriken ska komplettera tillverkningsenheterna i Ungern och Kina.

Fabriken blir den fjärde i ordningen och ska stötta upp produktionen i det höga orderläge som Hestra just nu är inne i. Företaget har investerat 32 miljoner kronor i Vietnamfabriken, som sysselsätter ett 100-tal personer.
Det har varit en lång resa, men jag är väldigt glad över resultatet. Hestra Matsuoka Vietnam fungerar bättre än väntat, tack vare våra fantastiska medarbetare. Jag ser fram emot att utveckla vår fabrik  här i Hai Phong Vietnam, för att ytterligare förstärka vår position och ser mycket positivt på framtiden för Hestra i Vietnam, säger Anton Magnusson, ansvarig för Hestra Matsuoka Vietnam.
Hestra, som tillverkar skid- yrkes- och outdoorhandskar, omsätter årligen cirka 400 miljoner kronor och har idag försäljning i ett drygt 30-tal länder. Företaget grundades 1936 i smålåndska orten Hestra.

Relaterat företag i Sportregistret

  • HESTRA

    HESTRA är ett svenskt familjeföretag, grundat i Småländska Hestra 1936, som designar, tillverkar och säljer kvalitativa handskar. Varumärket erbjuder ett brett sortiment av olika material, allt från klassiska skinnhandskar till mockahandskar och svinskinnshandskar. HESTRA utvecklar alltid handskar med största fokus på kvalitet och dig som användare; den professionella utövaren, vardagsmotionären, den modemedvetna kunden och dig där emellan.