Familjen väljer att ta hem Stadium

Efter ett strategibeslut säljer Ikano AB tillbaka sina 26,8 procent av Stadium till familjen Eklöf. Grundarna Ulf och Bo Eklöf med familjer blir därmed återigen enda ägare av företaget.

Ikano AB har ägt en dryg fjärdedel av Stadium sedan 2005. I samband med att samarbetsavtalet löper ut köper sportkedjans grundare, Ulf och Bo Eklöf och dess familjer, tillbaka de 26,8 procent som Ikano AB ägt. Återköpet innebär att Ikano Group fortsätter fokusera på strategiskt utvalda områden inom sin kärnverksamhet och att Stadium, som grundades 1974 i Norrköping, förblir privatägt. 
– Vi har tillsammans med Ikano haft en fin tillväxt och fått både mod och möjlighet att fortsätta utvecklas. Självklart är vi enormt stolta över samarbetet och de lärdomar det gett oss men vi känner oss också tacksamma för möjligheten vi nu har att hämta hem bolaget fullt ut och fortsätta satsa framåt. Tack vare vårt goda samarbete och likheter såsom företagskultur och den entreprenöriella andan fortsätter vår vänskapsrelation, säger Karl Eklöf, VD för Stadium Group. 
– Stadiums tillväxt från 2005 till 2018 har varit cirka 70 procent och i år omsätter Stadium Group cirka sju miljarder SEK. Ikano och Stadium delar samma värderingar, och vi har fått mycket kunskap och inspiration, framförallt i strategiska retailfrågor, säger Ulf och Bo Eklöf, grundare och majoritetsägare av Stadium. 
Lars Thorsén, VD för Ikanogruppen, har inget ont att säga om varken samarbetet eller affärslösningen.    
– Det har varit ett nöje att arbeta med Stadium under åren. Jag vill särskilt tacka familjen Eklöf, representerad av Ulf, Bo och Karl, för fantastiskt samarbete och affärsrelation. Våra företag delar liknande värderingar och vår vänskap kommer att bestå. Jag önskar hela Stadium-teamet det bästa för framtiden, säger Lars Thorsén.
Överenskommelsen gjordes den 29 augusti 2018 och träder i kraft 1 april 2019.