Ännu en däckstillverkare återvänder till cykelbranschen

Vid årets Eurobike gjorde ett par varumärken mässdebut. Ett av dem var ett anrikt varumärke som i 120 år tillverkat däck. 1976 upphörde tillverkningen av cykeldäck men med en lukrativ cykelbransch återkommer nu varumärket med en cykelkollektion 2019.

Pirelli är inte längre ensamma däcktillverkare om att nyligen ha återvänt till cykelscenen. Goodyear har återupptagit den cykeldäckstillverkning som man avslutade 1976. Med en stark tillväxt på världens cykelmarknader tänker det amerikanska bolaget som 2017 omsatte cirka 160 miljarder kronor återigen konkurrera med Schwalbe, Maxxis och Michelin även inom cykel. I USA är distributionen redan igång och planen är nu i första hand att även bli en europeisk spelare.

Storbritannien, Irland, Schweiz och Österrike är de första prioriterade länderna och efter det dröjer det inte länge tills lansering även sker i Sverige. I Sverige kommer Goodyears cykeldäck distribueras av Goodyear Dunlop Nordic som idag sköter försäljningen av Goodyears däck för motorfordon.

Goodyearkollektionen 2019 innehåller i stort sett alla däckstyper, med ett 100-tal modeller som passar för standardcyklar, E-cyklar, MTB, gravel och racers.

Goodyear, där även Dunlop och Fulda ingår, har 64 000 anställda och startade sin tillverkning 1898. Bolaget fyller alltså 120 år i år och har tidigare haft en tillverkning i Sverige. Mellan 1939 och 1982 skedde däckstillverkning i Norrköping och som mest fanns 1 400 anställda.

Se hela Goodyears cykelkollektion på bolagets cykeldäckssajt.

Ännu en däckstillverkare återvänder till cykelbranschen
Goodyearkollektionen 2019 innehåller i stort sett alla däckstyper, med ett 100-tal modeller som passar allt från E-cyklar till MTB, gravel och racers.

Relaterat företag i Sportregistret

  • PowerFactory Nordic

    PowerFactory Nordic är ett grossistföretag som distribuerar tillbehör, reservdelar och personlig utrustning inom kategorierna; Cykel, Moped, Mc, MX & ATV. Med fokus på kända varumärken, samt flertalet starka agenturer i portföljen.