Ännu en däckstillverkare återvänder till cykelbranschen

Efter 40 års frånvaro återkommer Goodyear till cykelbranschen.

Ännu en däckstillverkare återvänder till cykelbranschen

Vid årets Eurobike gjorde ett par varumärken mässdebut. Ett av dem var ett anrikt varumärke som i 120 år tillverkat däck. 1976 upphörde tillverkningen av cykeldäck men med en lukrativ cykelbransch återkommer nu varumärket med en cykelkollektion 2019.

Publicerad

Pirelli är inte längre ensamma däcktillverkare om att nyligen ha återvänt till cykelscenen. Goodyear har återupptagit den cykeldäckstillverkning som man avslutade 1976. Med en stark tillväxt på världens cykelmarknader tänker det amerikanska bolaget som 2017 omsatte cirka 160 miljarder kronor återigen konkurrera med Schwalbe, Maxxis och Michelin även inom cykel. I USA är distributionen redan igång och planen är nu i första hand att även bli en europeisk spelare.

Storbritannien, Irland, Schweiz och Österrike är de första prioriterade länderna och efter det dröjer det inte länge tills lansering även sker i Sverige. I Sverige kommer Goodyears cykeldäck distribueras av Goodyear Dunlop Nordic som idag sköter försäljningen av Goodyears däck för motorfordon.

Goodyearkollektionen 2019 innehåller i stort sett alla däckstyper, med ett 100-tal modeller som passar för standardcyklar, E-cyklar, MTB, gravel och racers. 

Goodyear, där även Dunlop och Fulda ingår, har 64 000 anställda och startade sin tillverkning 1898. Bolaget fyller alltså 120 år i år och har tidigare haft en tillverkning i Sverige. Mellan 1939 och 1982 skedde däckstillverkning i Norrköping och som mest fanns 1 400 anställda.

Se hela Goodyears cykelkollektion på bolagets cykeldäckssajt. 

 

Goodyearkollektionen 2019 innehåller i stort sett alla däckstyper, med ett 100-tal modeller som passar allt från E-cyklar till MTB, gravel och racers.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

1 kommentar

Joakim: XXL kommer att göra detta väldigt svårt för Stadium på sin hemmaplan vilket kommer att betyda att Stadium inte kommer att tjäna några pengar. Kan alltså bli ett liknande scenario som i Danmark, detta...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842