Van Gogh målar Vans senaste mästerverk

Van Gogh målar Vans senaste mästerverk

Två ikoniska V:n har förenats. När Vans nu lanserar sin senaste kollektion Vans x Vincent så är colaben gjord tillsammans med ingen mindre än Vincent van Gogh.

Publicerad

Van Goghs världsberömda solrosor har blivit sneakers.

Nu dog ju den nederländske postimpressionisten den 30 mars 1853. Samarbetet i colaben "Vans x Vincent" sköts istället med van Gogh-muséet i Amsterdam. Men det är van Goghs fyra mästerverk SkullAlmond BlossomSunflowers och  konstnärens självporträtt som utgjort grunden för den konstnärliga kollektionen som förutom sneakers även innefattar kläder och ryggsäckar.

En del av vinsten från försäljningen av kollektionen går till museets arbete med att föra van Goghs arv vidare. Kollektionen kan köpas via Vans.se och hos utvalda återförsäljare.

Vincent van Gogh hör till de mest berömda och inflytelserika personerna i den västerländska konstens historia. Under drygt ett decennium hann van Gogh skapa 2100 konstverk varav 800 var oljemålningar.

I van Gogh-kollektionen ingår förutom sneakers även kepsar, ryggsäckar och jackor.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Digital teknik tar Stadium in i framtiden

13 kommentarer

Lars-åke: Jag jobbar med IT och programmering. Kanske därför som jag är på min vakt mot att lämna ifrån mig allt för mycket personlig data. Använder inte Facebook heller! Men min telefon är förstås spårbar som...

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
  • Tema Löpning

  • Ispo Business 01-2018

  • Sportfack 01-2018

  • Sportfack 11-2017

  • Sportfack 10-2017

  • Sportfack 09-2017

  • Sportfack Bike Business 07/08–2017

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842