Ny rapport: de industriella utsläppen inom EU kan halveras till 2050

Houdinis vd Eva Karlsson är en av författarna till ledaren som författats av Circular Sweden.

Ny rapport: de industriella utsläppen inom EU kan halveras till 2050

I en nyligen publicerad ledare i GP skriven av organisationen Circular Sweden hänvisar man till en ny miljörapport som menar att de industriella utsläppen i EU kan halveras till år 2050. I Circular Sweden ingår bland annat H&M, IKEA och Houdini.

Publicerad

I den nyligen publicerade rapporten "The Circular Economy – a Powerful Force for Climate Mitigation", som gjorts av finska innovationsfonden Sitra, European Climate Foundation och Climate-KIC, visar att de industriella utsläppen i EU kan halveras till år 2050 genom att ersätta linjära materialflöden och affärsmodeller med cirkulära sådana.

Rapporten lyfts fram av Circular Sweden som i en nyligen publicerad ledare i GP, menar att Sverige borde gå i bräschen och vara ett föredöme för cirkulär ekonomi inom EU. I Circular Sweden ingår IKEA, H&M, Axfood, SSAB, NCC, Tarkett och Houdini Sportswear.

Circular Sweden ger nästa svenska regering en lista med tips för att sänka utsläppen. Några av exemplen:

* Inför nationella mål för cirkulära materialflöden, såsom exempelvis mål för återanvändning av material och andel återvunnet, återvinningsbart och förnybart material i produkttillverkning.

* Skapa incitament så att återvunnet material blir konkurrenskraftigt på marknaden.

* Ge företagen goda marknadsförutsättningar att cirkulera material genom storskaliga system utan att hindras av kommunala avfallsmonopol.

Från Houdini har vd Eva Karlsson deltagit vid författandet av ledaren i GP som du hittar här.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

1 kommentar

Joakim: XXL kommer att göra detta väldigt svårt för Stadium på sin hemmaplan vilket kommer att betyda att Stadium inte kommer att tjäna några pengar. Kan alltså bli ett liknande scenario som i Danmark, detta...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842