Moxter bistår med kängor vid brandkatastroferna

De fruktansvärda bränderna i Sverige kräver pålitlig utrustning för de hjältar som deltar i släckningsarbetet. I samarbete med Röda Korset har Moxter nu sett till att 120 stycken frivilliga kan släcka bränder i Meindlkängor.

Sverige fortsätter att brinna. Just nu rasar ett 20-tal allvarliga bränder runtom i Sverige. Räddningstjänst backas bland annat upp av Hemvärnet och frivilliga som anmält sig till utsatta kommuner. De sistnämnda har inte alltid rätt utrustning för arbetet i den brinnande skogen. 

När Röda Korset nyligen hörde av sig till Meindl Sverige och distributören Moxter för att höra om det fanns någon utrustning de kunde bistå med var inte Meindl Sverige inte sena att svara.

– Vi hade pratat om att vi, precis som så många andra privatpersoner och företag, skulle vilja hjälpa till mot skogsbränderna på något sätt. När Röda Korset hörde av sig med önskan om kängor till de som arbetar i skogarna var vi snabba att rycka in, berättar Sara Hörnfeldt på Moxter AB som är Meindl i Sverige i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi har möjlighet att bistå med cirka 120 par kängor som har mindre defekter, tex färgskillnader mellan höger/vänster sko eller gummikanter som är spruckna. Det här är skor som inte har någon garanti kvar och som inte går att sälja i ordinarie butiker, men som är fullt användbara vid ett sånt här tillfälle. Vi hoppas att vår lilla insats underlättar det viktiga jobb som alla gör runt om i de svenska skogarna.

Under dagen har flera frivilliga hjälpt till att sortera kängorna för att skicka ut till de områden som bedöms bäst behöva kängor.

Moxter bistår med kängor vid brandkatastroferna
Meindlkängan MFS Island Pro får chansen att hjälpa de kämpande släckningsarbetarna runtom i Sverige.