Moxter bistår med kängor vid brandkatastroferna

Röda Korsets inkallade hjälper till att packa de 120 par Meindlkängor som Moxter skänkt.

Moxter bistår med kängor vid brandkatastroferna

De fruktansvärda bränderna i Sverige kräver pålitlig utrustning för de hjältar som deltar i släckningsarbetet. I samarbete med Röda Korset har Moxter nu sett till att 120 stycken frivilliga kan släcka bränder i Meindlkängor.

Publicerad

Sverige fortsätter att brinna. Just nu rasar ett 20-tal allvarliga bränder runtom i Sverige. Räddningstjänst backas bland annat upp av Hemvärnet och frivilliga som anmält sig till utsatta kommuner. De sistnämnda har inte alltid rätt utrustning för arbetet i den brinnande skogen. 

När Röda Korset nyligen hörde av sig till Meindl Sverige och distributören Moxter för att höra om det fanns någon utrustning de kunde bistå med var inte Meindl Sverige inte sena att svara.

– Vi hade pratat om att vi, precis som så många andra privatpersoner och företag, skulle vilja hjälpa till mot skogsbränderna på något sätt. När Röda Korset hörde av sig med önskan om kängor till de som arbetar i skogarna var vi snabba att rycka in, berättar Sara Hörnfeldt på Moxter AB som är Meindl i Sverige i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi har möjlighet att bistå med cirka 120 par kängor som har mindre defekter, tex färgskillnader mellan höger/vänster sko eller gummikanter som är spruckna. Det här är skor som inte har någon garanti kvar och som inte går att sälja i ordinarie butiker, men som är fullt användbara vid ett sånt här tillfälle. Vi hoppas att vår lilla insats underlättar det viktiga jobb som alla gör runt om i de svenska skogarna.

Under dagen har flera frivilliga hjälpt till att sortera kängorna för att skicka ut till de områden som bedöms bäst behöva kängor.

Meindlkängan MFS Island Pro får chansen att hjälpa de kämpande släckningsarbetarna runtom i Sverige.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

1 kommentar

Joakim: XXL kommer att göra detta väldigt svårt för Stadium på sin hemmaplan vilket kommer att betyda att Stadium inte kommer att tjäna några pengar. Kan alltså bli ett liknande scenario som i Danmark, detta...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842