Stevens, Ritchey och Innolite hos ny cykeldistributör

Stevens, Ritchey och Innolite har hamnat hos nya cykeldistributören Boove.

Stevens, Ritchey och Innolite hos ny cykeldistributör

Tre varumärken har hittat till en ny distributör som tidigare arbetat med MC. Med Stevens, Ritchey och Innolite vill Boove Cykel även bli en cykeldistributör att räkna med. 

Publicerad

Roger Nilsson har bråda dagar. Hemma i Sundbyberg håller han på att bygga upp ett cykelshowroom för Boove Cykel, bolaget han arbetar på. Och här på Eurobike är det som för många andra mässbesökare – massor med möten om nya produkter. Roger har dessutom tre varumärken att sätta sig in i. Boove Cykel, som från början är en distributör av MC-produkter, har det senaste halvåret lagt Stevens Bikes, Ritchey och Innolite i varumärkesportföljen.

Roger Nilsson som blir den som har ansvar för cykelvarumärkena hos Boove Cykel som tidigare arbetat länge och framgångsrikt med MC, är dock ingen duvunge i cykelbranschen. I flera år var han inköpare hos TCM Cykel. På Eurobike har han varit åtta gånger och cyklar gör han så mycket han hinner.

– Stevens är ett gediget, tyskt varumärke med bas i Hamburg där all design och montering av cyklarna sker, säger Roger Nilsson som håller i Booves cykelsatsning.

– Jag känner till alla varumärkena och det är så kul att få komma igång med dem. Stevens är tyvärr inte här men snart har vi byggt upp ett showroom med alla cyklar och tillbehör som är aktuella för Sverige. Då blir det många resor ut i Sverige för att träffa kunder. Jag ser verkligen fram emot det.

Stevens Bikes som varit borta från Sverige en tid, har hela rangen av alltifrån elcyklar för staden förklarar Roger, via racers och MTB´s men är kanske mest kända nere i Europa för sina cykelcrossar som varit framgångsrika i VM och i världscupen. 

– Det är ett gediget, tyskt varumärke med bas i Hamburg där all design och montering av cyklarna sker, säger Roger. Det fina med just Stevens är att de monterar cyklarna ordentligt i fabriken. Du behöver inte lägga en timme extra per cykel när de väl kommer till din butik. Det uppskattade jag från tiden när jag själv arbetade i butik. Där skiljer sig varumärkena mycket, säger Roger.

Ritchey är ett välkänt tillbehörsvarumärke med 40 år i branschen skapat av legendaren Tom Ritchey, men som även gör egna cyklar i stål. Även om Ritchey kanske framför allt är mest kända för styrstammar som suttit på många världsmästares cyklar finns även enklare delar också, förklarar Roger.

Innolite är svenskdesignade och till viss del svensktillverkade komponenter som styren, hjul och sadlar i kolfiber. Top-of-the-line-produkter som Roger Nilsson själv älskar.  

– Jag kommer ihåg när jag jobbade på TCM. Både vi och kunderna älskade deras fantastiskt lätta sadlar. Det var alltid Innolite vi ville klämma och känna på först när nyheterna kom till butiken.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842