Eurobike 2019 får nya datum

Eurobike 2019 hålls 4-7 september, tre branschdagar och med en avslutande konsumentdag.

Eurobike 2019 får nya datum

Årets upplaga av världens största cykelmässa Eurobike drog 13 procent färre branschbesökare än 2017 års upplaga. Nu flyttar arrangören på mässan och återinför konsumentdagen. Allt för att locka fler besökare samt att återigen knyta till sig de tunga varumärken som i flera år uteblivit.

Publicerad

När Eurobike 2018 summerades för en dryg vecka sedan kunde man räkna in 37 379 branschbesökare från 96 nationer. Det är en nedgång gentemot för ett år sedan då 42 590 besökare besökte Eurobike 2017. Sedan några år har antalet besökare blivit allt färre (2013 lockade Eurobike 46 000 branschbesökare) i takt med att tyngre varumärken som Specialized, Trek, Cannondale och Giant valt att inte delta.

En anledning till den nedåtgående spiralen i antalet besökare och större varumärken menas av flera branschaktörer som Eurobike samtalat med att mässan hamnat för tidigt på sommaren och att man tagit bort konsumentdagen. Därför har Eurobike beslutat att återinföra konsumentdagen och mässan satsar till 2019 stort på att skapa en cykelfestival den fjärde och sista mässdagen efter tre branschdagar. 

Nu har mässarrangören dessutom beslutat att skrota det först lanserade förslaget till mässadagar för 2019. Nya mässdagar blir onsdagen den 4 september till lördagen den 7 september. Förhoppningen från Eurobike med de bägge större förändringarna är självklart att större varumärken ska återkomma vilket i sig ska ge fler mässbesökare.

– Att flytta Eurobike till september och återinföra den populära konsumentdagen är uppskattat och har vår fulla support, kommenterade Marc van Rooij Shimanos Europachef, nyheten.

Eurobike Media Days kommer som tidigare meddelats att hållas 2-4 juli.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Mizuno lanserar ny teknik för sina sportskor

1 kommentar

Björn: Desperata?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842