Roger Federer blir Uniqlo-ambassadör

Roger Federer blir Uniqlo-ambassadör

Det japanska klädhandelsföretaget Uniqlo har valt Roger Federer, en av världens bästa tennisspelare, till deras senaste "Global Brand Ambassador".

Publicerad

Det nya ambassadörsskapet innebär att Federer kommer att representera Uniqlo på alla tennisturneringar han spelar i år.
– Mister Federer är en av de stora mästarna i historien, min respekt för honom är enorm. Vårt samarbete kommer handla om innovation, både på och utanför tennisplanen. Vi delar målet om att göra skillnad i världen, säger grundaren Tadashi Yanai.
Roger Federer, som just nu spelar Wimbledon i Uniqlo-kläder, kommenterar samarbetet så här:
– Jag är fullt dedikerad till tennisen och att vinna tävlingar. Men, precis som Uniqlo, brinner jag även för livsfrågor, kultur och humanism. Båda delar passionen att inverka positivt på världen och ser fram emot att göra gemensam sak i våra ansträngningar.    
Klädkedjan Uniqlo öppnar inom kort en butik i centrala Stockholm och kommer att öppna en i Köpenhamn våren 2019. Sportfack tänker återkomma till Uniqlo framöver och undersöka om deras sport- och tennissatsning möjligen är första steget till en utökad sportkollektion. 

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Intersport stänger sju butiker

24 kommentarer

Baffen: När ska övriga handlare fråga efter samma storlek på rabatt som leverantörer "stöttar" bolag i rekonstruktion? Klart jag förstår leverantörer - mina tidigare arbetsgivare - att man vill...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842