Adidas inleder samarbete med Ikea

Adidas och Ikea inleder ett samarbete för att lära sig mer om beteenden och livsmönster när det gäller kopplingen mellan sport och boendemiljö.

Möbeljätten Ikea vill lära sig mer om vad folk är intresserade av när det gäller aktiv livsstil och träning, för att eventuellt kunna koppla ihop det med olika boendelösningar. De säger i ett pressmeddelande att de vill stimulera människor att välja bra levnadsmönster och positiva beteenden. Ikea ser boendemiljön som en viktig arena för att skapa sådana goda vanor. Och som ett första steg kommer Adidas å sin sida att lära sig mer om hur folk lever, genom att besöka människor i olika länder som befinner sig i olika livsfaser, i deras hemmiljö.
– Vårt mål är att tillgängliggöra sport till alla. I samarbetet med Ikea kommer vi att titta närmare på varför vissa är mer aktiva än andra, och ha särskilt fokus på unga kvinnor. Vi vill se vilken roll hemmet kan spela i att ta bort barriärer som står i vägen för aktiva träningsupplevelser, säger Adidas designchef Josefin Åberg.