Mizuno sponsrar skidskyttelaget

Mizuno, en av världens största skotillverkare, tecknar sponsoravtal med Svenska skidskyttelandslaget.

Avtalet mellan Mizuno och Skidskytteförbundet sträcker sig fram till OS i Peking 2022, men är en del i en gemensam, långsiktig satsning som ska stödja Mizuno´s ambitiösa satsning i Norden.
– För mig sitter framgång i att göra allting rätt och framförallt bättre än konkurrenterna, säger huvudtränare Wolfgang Pichler. Därför behöver vi den bästa utrustningen som finns att tillgå. Med Mizuno´s träningsskor vet jag att vi undviker onödiga förslitningsskador och gör träningen mer effektiv.
Som skidskytt är det inte bara löpträningen som kräver speciella och anpassade skor. Även gymträningen och skyttet kräver speciella lösningar. Varje år lägger landslaget många timmar på skjutvallen utan skidor och då vill de ha stabila skor för träningspassen.  
– Mizuno är stolta över att få bli en del av det svenska skidskytteförbundet. Vi är väldigt imponerade av den fina framgången laget har haft på senare tid och inte minst av de fantastiska resultaten i OS i PeonChang. Vårt mål med samarbetet är att säkerställa att utövarna får rätt skor för sina behov och genom detta kan forbättra sig ännu mer på bästa möjliga sätt framöver, säger Børge Wetteland, VD för Mizuno Norden.
I dag har Sverige ungefär 2 000 aktiva skidskyttar och grenen är en av få idrotter i Sverige som växer i antal utövare.