Mizuno sponsrar skidskyttelaget

Mizuno sponsrar skidskyttelaget

Mizuno, en av världens största skotillverkare, tecknar sponsoravtal med Svenska skidskyttelandslaget.

Publicerad

Avtalet mellan Mizuno och Skidskytteförbundet sträcker sig fram till OS i Peking 2022, men är en del i en gemensam, långsiktig satsning som ska stödja Mizuno´s ambitiösa satsning i Norden.
– För mig sitter framgång i att göra allting rätt och framförallt bättre än konkurrenterna, säger huvudtränare Wolfgang Pichler. Därför behöver vi den bästa utrustningen som finns att tillgå. Med Mizuno´s träningsskor vet jag att vi undviker onödiga förslitningsskador och gör träningen mer effektiv.
Som skidskytt är det inte bara löpträningen som kräver speciella och anpassade skor. Även gymträningen och skyttet kräver speciella lösningar. Varje år lägger landslaget många timmar på skjutvallen utan skidor och då vill de ha stabila skor för träningspassen.  
– Mizuno är stolta över att få bli en del av det svenska skidskytteförbundet. Vi är väldigt imponerade av den fina framgången laget har haft på senare tid och inte minst av de fantastiska resultaten i OS i PeonChang. Vårt mål med samarbetet är att säkerställa att utövarna får rätt skor för sina behov och genom detta kan forbättra sig ännu mer på bästa möjliga sätt framöver, säger Børge Wetteland, VD för Mizuno Norden.
I dag har Sverige ungefär 2 000 aktiva skidskyttar och grenen är en av få idrotter i Sverige som växer i antal utövare. 

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Craft sponsrar fler klassiska fotbollsränder

1 kommentar

Torbjörn Nilsson: Hur kommer det sig att ni visar denna bild på tröjan? Det är ingen offentlig bild och EJ som tröjan kommer se ut. Blir oerhört missvisande och oproffsigt från Er

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842