Japanska Uniqlo öppnar i Stockholm

Japanska Uniqlo öppnar i Stockholm

Den 24 augusti slår den globala japanska klädkedjan Uniqlo upp dörrarna för sin första butik i Sverige.

Publicerad

Butiken kommer att ligga i centrala Stockholm, intill Kungsträdgården. Nedräkningen började redan i januari i samband med det första offentliggörandet av Uniqlos planer att öppna i Sverige. Modeföretaget finns tidigare bland annat etablerade med flera butiker i New York. Ambitionen är att skapa bekväma kläder för vardagsbehov. Kollektionen LifeWear kommer att finnas tillgänglig i en mängd olika färger och modeller skapade för alla människor i olika åldrar. Generellt så håller kläderna från Uniqlo en relativt ren och avskalad stil. Ännu finns inga planer på någon sport- eller friluftskollektion, vad Sportfack erfar. 
De kommer att etablera sig i det så kallade Sverigehuset, som ritades av stockholmsarkitekten Sven Gottfried Markelius, en av grundarna till funktionalismen. Butiken kommer att hylla Markelius genom att visa upp utvalda verk.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

"Förälskad på avstånd" Sportfack har pratat med XXL:s nye vd

8 kommentarer

Till Mattias: Nej, E - handeln var här innan extra priser från XXL. E-handeln är den stora anledningen till prisreduktion. Den digitala handeln och konsumenternas handelsfrihet är den stora anledningen till att...

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842