Wige lanserar nytt varumärke

Wige lanserar nytt varumärke

Life Wear är namnet på Wiges nya varumärke som omfattar en serie kläder i ekologiskt odlad bambu.

Publicerad

Bambu kommer allt starkare som en ersättare till bomull som material. Framförallt har det stora fördelar ur miljösynpunkt. Wige, som steg för steg närmar sig sportvärlden, satsar på att lansera en hel kollektion produkter baserad på materialet.  
- För att säkerställa plaggens påverkan på vår miljö finns en noggrant genomförd livscykelanalys, som tagits fram tillsammans med bland andra Swerea IVF samt är tredjepartsgranskad av Bureau Veritas, berättar Wiges marknadschef Tomas Kristiansson.
Bambun som används i Wiges produkter odlas utan varken konstbevattning eller bekämpningsmedel. Tillverkningsprocessen som leder fram till materialet bambuviskos sker till stor del i slutna system med hög återanvändning av vatten och kemikalier.
Wiges AB i Kinna är ett konfektionsföretag med trikå som specialitet och omsätter 120 miljoner SEK inom kategorierna strumpor, underkläder och kläder.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842