Ljus USA-rapport om golfen

USA fortsätter att vara ett starkt golfland. Foto: Tyler Hendy/Pexels

Ljus USA-rapport om golfen

Amerikanska National Golf Foundations rapport från golfindustrin innehöll en del intressanta nyheter som kan göra avtryck även i Sverige.

Publicerad

I USA har många golfaktörer flaggat för att brottas med allvarliga problem, men det finns ljus i horisonten. Rapporten indikerar att golfbranschen inte är så körd i botten som många tror. Den amerikanska golfindustrin värderas till 84 miljarder dollar och ger i USA nästan två miljoner arbetstillfällen.
Antalet golfare spelat minst en runda under det gångna året ligger kvar på stabila 19,5 miljoner. En annan höjdpunkt i rapporten är att 8,3 miljoner "spelat golf" på en off-course-anläggning som Topgolf, i inomhussimulatorer eller på en driving range.
Dessutom uppgav 14,9 miljoner icke-golfare att de var mycket intresserade av att spela golf i framtiden.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

2 kommentarer

Insatt: XXL har tappat momentum och går bara efter netton och dealer med låg risk men har helt glömt bort produkt och varumärken. Tror XXL har en väldigt svår framtid om de fortsätter på inslagen linje....

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842