Stadium tar ännu ett miljösteg

Stadium Group presenterar sin hållbarhetsrapport för perioden 2016-2017. De har bland annat sparat stora mängder vatten och fasat ut PFC i egenproducerad konfektion.

Under åren 2016-2017 sparade Stadium Group nästan åtta miljoner liter vatten och 277 000 kilo koldioxid genom att använda så kallad Solution Dye-teknik för färgning av kläder. Tillsammans med medlemmarna i Swedish Textile Water Initiative arbetar Stadium Group för nya vattenbesparande lösningar och teknologier. Dessutom har PFC helt fasats ut ur den egna produktionen av konfektion, och företaget har tagit ytterligare steg för att erbjuda ett helt PFC-fritt sortiment kommande år.
– Vår mission är att aktivera världen, idag och imorgon. Det är viktigt för oss att välja hållbara material, säkerställa schysst produktion och utveckla produkter som håller länge. Hållbarhet står därför högt upp på agendan för oss på Stadium Group. Vi kommer därför fortsätta att utmana oss själva och branschen för att driva utvecklingen framåt, säger Stadiums Karl Eklöf.