Fler systrar i bergen

Från och med i år har sko- och kängvarumärket Meindl inlett ett samarbete med outdoorbyrån Systrar i bergen. Båda parter vill slå ett slag för ett friluftsliv utan prestation.

Meindl Sverige, Moxter AB, gillar outdoorbyrån Systrar i bergen och systrarna verkar gilla Meindl. Tillsammans vill de arbeta för ett inkluderande friluftsliv, gärna med fler kvinnor.
– Det var vi som introducerade kvalitetskängorna Meindl för den svenska marknaden för snart 30 år sedan och hittills har kunderna framför allt upplevt våra tuffare jakt- och trekkingkängor. Med det nya samarbetet ser vi nya vägar att nå en målgrupp där outdoor handlar mer om upplevelsen, det sociala, familjära och glada. Värden som är väldigt mycket Meindl, säger Anna Rahm, Moxters vd, i ett pressmeddelande.
Systrar i bergen grundades 2015 och tanken från början var att anamma ett kvinnligt perspektiv på skidåkning och outdoor.  
Under sommarens och höstens olika vandringsresor kommer Systrar i bergens guider att vandra i Meindl-kängor utvalda för deras dagsturer. Meindl Sverige har tillsammans med guiderna valt en gemensam favorit för både nordiska fjäll och Alperna, nämligen storsäljaren Kansas Lady GTX.