Tvåhjulsmästarna bryter med Team Sportia

Tvåhjulsmästarna utgör av ett 50-tal cykelbutiker med verkstäder och försäljning över hela landet.

Tvåhjulsmästarna bryter med Team Sportia

Tvåhjulsmästarna, en samarbetsorganisation för ett 50-tal svenska cykelbutiker, har sedan hösten 2015 samarbetat med Team Sportia. Nu bryts samarbetet när Tvåhjulsmästarna istället inleder ett samarbete med trädgårdskoncernen Max Garden.

Publicerad

Tvåhjulsmästarna är en av de största fristående cykelkedjorna i Sverige med ett 50-tal butiker från Piteå i norr till Trelleborg i söder. Sedan augusti har man haft ett samarbete med Team Sportia vilket gjorde att drygt ett 100-tal cykelbutiker ingick i samma inköpsorganisation. Nu väljer Tvåhjulsmästarna att lämna samarbetet med Team Sportia och istället inleda ett avtal med trädgårdskoncernen Max Garden och butikskedjan QC Trädgårdsexperten.

Max Garden skriver i ett pressmeddelande: "Likheterna mellan Tvåhjulsmästarna och QC Trädgårdsexperten är många då samtliga butiker är utrustade med egen verkstad och att det är enskilda butiker som har gått samman för att förhandla gemensamma avtal med sina leverantörer." Max Gardens vd Anders Sundqvist kommenterade samarbetet så här i pressmeddelandet:

– Jag hoppas uppnå synergieffekter på central nivå som gynnar de båda kedjorna. Jag ser det som ett naturligt steg i utvecklingen att vi breddar oss ytterligare. Dessutom har kedjorna samma värdegrunder; trygghet för kund, service i form av verkstäder och mycket hög produktkunskap samt produkter av högsta kvalité.

Tvåhjulsmästarna utgörs av ett 50-tal cykelbutiker i Sverige.

Tvåhjulsmästarna är en cykelkedja med ett 50-tal butiker över hela Sverige.

Avtalet träder i kraft den 1 september 2018 och då blir Tvåhjulsmästarna och QC Trädgårdsexperten två separata butikskedjor under Max Garden AB. Administration och ledning kommer ligga under Max Garden men marknadsföring, leverantörsavtal och sortimentsstruktur kommer att vara skilda mellan kedjorna.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jackan som klickar i alla hållbarhetsboxar

3 kommentarer

Anders Nilsson: Tekniken finns och används redan i plagg från Houdini, lite research hade kanske varit på sin plats även om jag också gillar Woolly's Kickstarter...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842