Quiksilver köper Billabong

Quiksilvers köp av konkurrenten Billabong för 2,4 miljarder kronor skapar en actionsportgigant med 630 egna butiker.

Quiksilver köper Billabong

Amerikanska Boardriders Inc, som bland annat har Quiksilver i varumärkesportföljen, köper konkurrenten australiska Billabong för 2,4 miljarder kronor. Köpet skapar en actionsportgigant med bland annat 630 egna butiker.

Publicerad

Redan i december kunde Sportfack avslöja att jätteaffären var på gång. Nu är det helt klart. Boardriders Inc, som bland annat har Quiksilver i varumärkesportföljen, köper konkurrenten Billabong för 2,4 miljarder kronor. Affären är inte helt oväntad då Boardriders ägare, investmentbolaget Oaktree Capital Management, ägde före köpet 19 procent av Billabong.

Med köpet skapas en actionsportgigant med 7 000 återförsäljare i över 110 länder, e-handelsförsäljning i 35 länder och med över 630 egna fysiska butiker i 28 länder, skriver Boardriders Inc i ett pressmeddelande.

Australiska Billabong köps av amerikanska Boardriders Inc.

Boardriders Inc har köpt Billabong för 2,4 miljarder kronor.

Under moderbolaget Boardriders återfinns efter köpet, som väntas gå igenom under första halvåret 2018, varumärken som Quiksilver, Roxy, DC Shoes, Billabong, Element, VonZipper, Xcel, Kustom, Plamers och RVCA.

– Det här är en nystart för vår industri. Med kombinationen av Boardriders och Billabong för vi samman det bästa av två företag och skapar en dynamisk företagskoncern under Boardriders paraply, säger Dave Tanner, vd för Boardriders Inc, i ett pressmeddelande.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

2 kommentarer

Jan.jonsson@future.se: Mycket förvånande att Marcus inte med ett enda ord, skänker alla leverantörer som fått ta stora avskrivningar av fordringar, en enda tanke. Istället nämner han att det inte är någon idé att ägarna...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842