Golfmässan ställs in

Johan Devinger på Golf & Co. räknar med att ta nya tag nästa år. Foto: Tommy Jeppsson

Golfmässan ställs in

Det blir ingen Golfmässa i Malmö i år. Fel dagar fällde planerna. Golfstore kör dock på som vanligt, 8-9 oktober.

Publicerad

Golfmässan har arrangerats i Malmö sedan 2011, men i höst blir det ingen mässa. Den är inställd. Verksamhetschef Johan Devinger på Golf & Co, som arrangerar mässan, förklarar varför.
– Det stämmer, vi kunde inte arrangera en mässa eftersom det blev fel med dagarna i år. Vi ville köra måndag och tisdag som vi brukar men de enda dagar som var lediga var torsdag och fredag. Och det är fel dagar för oss. Så vi tar ett break det här året och satsar i stället stort på 2019, säger Johan Devinger.
Golfmässan brukar normalt ligga på en måndag och en tisdag. Sedan skalas mässan ned och övergår till att bli Golfstores mässa under veckans resterande dagar. I år har dock Golfstore valt att tidigarelägga sin mässa, till veckans början den 8-9 oktober.
– Vi måste tänka på våra medlemmar och på att de kommer från flera länder. Måndagar är pro´ns lediga dag. De tappar affärer och intäkter varje dag de är borta. Kan vi flytta mässan till i början av veckan så går det en dag mindre förlorad för dem. På det här sättet behöver de bara vara borta från jobbet i två dagar, säger Lars Thonning, VD för Golfstore.
– Vi har medlemmar och butiker i sex länder att tänka på och vi måste göra det som är bäst för oss. Vår uppgift är att förenkla och rationalisera för våra butiker. Det är kanske tråkigt men vi gör bara vårt jobb.
Att lägga Golfmässan efter Golfstoremässan skulle vara svårt av flera anledningar, tror Johan Devinger:
- Det skulle förmodligen leda till färre besökare, framför allt på fredagen. En fredagseftermiddag ger inte många besökare. Men vi har en bra dialog med Golfstore inför 2019 för att se hur vi ska få till det på ett bättre sätt.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Didriksons går vidare med sin butiksbombmatta

2 kommentarer

Sören: Känns lika Ofräscht som Janne Gidenbratt för han spred sin havre obegränsat till klädesmodellerna ifrån början av 90-talet tills han flydde till Portugal med fru och barn för att slippa...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842