North face tar ställning

Skidåkaren Evelina Nilsson tillhör de som stöder North face initiativ.

North face tar ställning

Med initiativet Move Mountains vill North face slå ett slag för en mer jämlik outdoorvärld. Svenska extremskidåkaren Evelina Nilsson är en av de som frontar kampanjen.

Publicerad

Svenska idrottsmän har en genomsnittlig inkomst som ligger 72 gånger högre än svenska idrottskvinnors. Det är ett faktum som North face tar fasta på i sin nya kampanj Move Mountains. De har själva valt att ha 50-50 män-kvinnor i all marknadsföring framöver och de har även inlett ett arbete med att utjämna löneskillnaderna mellan män och kvinnor i sitt eget atlet-stall. Förhoppningen är att sätta lampan på jämlikhetsfrågan och att få fler företag att följa efter.
Hörnstenen i Move Mountains-projektet är en digital plattform som ska samla och sprida berättelser om kvinnliga atleter i världen som utmanar normer och gränser för vad som är möjligt. North face, som under årtionden har sponsrat kvinnliga atleter, vill att fler kvinnor ska representera outdoorvärlden och därigenom inspirera nya, kommande generationer av kvinnliga äventyrare. Flera svenska kvinnor finns med, bland andra extremskidåkaren Evelina Nilsson, som är mycket positiv till ställningstagandet.
– Jag vill fokusera på att sprida glädje och låta naturen inspirera mig och andra till nya äventyr. I backen är vi alla lika, men inte i samhället i stort, vilket The North Face initiativ kan bidra till att förändra, säger Evelina Nilsson.
Inom ramen för projektet lyfts ett flertal svenska kvinnliga äventyrare fram tillsammans med internationella stjärnor, som alpinisten Hilaree Nelson, klättrarna Ashima Shiraishi och Margo Hayes, samt ultralöparen Fernanda Maciel. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

JO Sport tar över Blizzard och Tecnica

1 kommentar

LARSA: Vilken gång i ordningen är det som JO blir alpinleverantör igen sedan starten? Alla handlare ser igenom ”ännu en satsning” på nya alpinvarumärken som med all sannolikhet kommer upphöra att tas över...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842