2XU förstärker i Norden

Efter USA, England och Japan blir Norden nästa strategiska område för australiensiska 2XU. Nordbornas aktiva livsstil är en faktor bakom satsningen.

Sport Australiensiska 2XU kommer förstärka verksamheten i Norden med nystartade dotterbolaget 2XU Nordics AS, som tar över stafettpinnen efter den tidigare distributionspartnern Enjoy Sports AS. Enligt den internationella vd:n Paul Higgins har efterfrågan på premiumprodukter inom sportsegmentet ökat tack vare nordbornas aktiva livsstil.    
– Vi är väldigt stolta över det goda ryktet 2XU har fått i Norden och värderar högt det arbete Enjoy Sport har gjort för att etablera varumärket, säger Higgins.
Efter epoken med Enjoy sport som distributör vill nu 2XU ta nästa steg för att ytterligare driva på försäljningen och för att stärka varumärket. Dotterbolagets huvudkontor kommer ligga i Oslo men ha satelitkontor i Sverige, Danmark och Finland – allt under ledning av Ellen Sørum, som tidigare har jobbat med friluftsvarumärket Bergans och sportspecialisten Gresvig.
– Genom lanseringen av 2XU Nordics, som det fjärde dotterbolaget, ges större möjligheter att bättre bemöta våra kunder, menar Paul Higgins.
I dagsläget driver 2XU två butiker i Norden, dels på Norwegian Outlet i Vesby, Norge och Hede Fashion Outlet i Kungsbacka. Dessutom finns varumärket även tillgängligt via e-handel och hos diverse sportåterförsäljare.