2XU förstärker i Norden

2XU förstärker i Norden

Efter USA, England och Japan blir Norden nästa strategiska område för australiensiska 2XU. Nordbornas aktiva livsstil är en faktor bakom satsningen.

Publicerad

Sport Australiensiska 2XU kommer förstärka verksamheten i Norden med nystartade dotterbolaget 2XU Nordics AS, som tar över stafettpinnen efter den tidigare distributionspartnern Enjoy Sports AS. Enligt den internationella vd:n Paul Higgins har efterfrågan på premiumprodukter inom sportsegmentet ökat tack vare nordbornas aktiva livsstil.    
- Vi är väldigt stolta över det goda ryktet 2XU har fått i Norden och värderar högt det arbete Enjoy Sport har gjort för att etablera varumärket, säger Higgins.
Efter epoken med Enjoy sport som distributör vill nu 2XU ta nästa steg för att ytterligare driva på försäljningen och för att stärka varumärket. Dotterbolagets huvudkontor kommer ligga i Oslo men ha satelitkontor i Sverige, Danmark och Finland – allt under ledning av Ellen Sørum, som tidigare har jobbat med friluftsvarumärket Bergans och sportspecialisten Gresvig.
- Genom lanseringen av 2XU Nordics, som det fjärde dotterbolaget, ges större möjligheter att bättre bemöta våra kunder, menar Paul Higgins.
I dagsläget driver 2XU två butiker i Norden, dels på Norwegian Outlet i Vesby, Norge och Hede Fashion Outlet i Kungsbacka. Dessutom finns varumärket även tillgängligt via e-handel och hos diverse sportåterförsäljare.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842