Bra start på året för sporthandeln

Bra start på året för sporthandeln

Snö och kyla över hela Sverige gjorde att försäljningen lyfte i januari. Sporten ökade med 7,0 procent och tillhörde vinnarna.

Publicerad

Efter en svag julhandel, som i och för sig berodde på högt tryck under Black Friday, gjorde sporthandeln en riktigt bra månad i januari. Självklart bidrog snö och kyla över hela landet till att folk gick till sporthandeln för att köpa allt från varma kläder och skor till vinterprylar som skridskor, skidor och snowboards.

Sporthandeln ökade sin försäljning med sju procent, vilket kan jämföras med snittet för detaljhandeln som låg på 3,7 procent.

Allra bäst gick optikerna igen (+11,4 %) följt av elektronik (+10,1 %) och möbler (+9,6 %). Därefter kom sporten på en fin fjärdeplats. De som istället hade en sämre start på året var kläder (–6,3 %), skor (–5,7 %) och leksaker (–5,4 %). Alla tre branscher som ofta ses som direkta konkurrenter till sporthandeln, och därför imponerar sporthandelns siffra ännu mer.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Granitbiten och Marmot går skilda vägar

9 kommentarer

Mboi: Mycket bra skrivet Peter.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842