Houdini startar uthyrning av kläder i Åre

Houdini startar uthyrning av kläder i Åre

Att hyra pjäxor och skidor i fjällen är lika självklart som att hyra en stuga eller en lägenhet. Men kläder? Jo, det kommer.

Publicerad

Houdini Sportswear och Copperhill Mountain Lodge i Åre erbjuder nu hotellgästerna att hyra skidkläder. Av flera anledningar. En är minskad miljöpåverkan. Både Copperhill och Houdini ser servicen som ett miljövänligt alternativ till traditionell konsumtion. 

– Du kan packa lättare och samtidigt se till så att du alltid har den senaste utrustningen, säger Eva Karlsson, VD på Houdini Sportswear. Målsättningen är att ösningar, som uthyrning och prenumeration, ska utgöra 10 procent av Houdinis omsättning till 2022.

Sedan 2013 har man kunnat hyra Houdinikläder i varumärkets egna butiker i Stockholm, Göteborg, Åre och Oslo. Nu tar de ett steg till.

 – Vi har arbetat länge med hållbarhetsfrågor och letar ständigt efter nya lösningar för att bli smartare och bättre inom området, säger Eva Ottosson Rask som är VD på Copperhill Mountain Lodge. Att erbjuda våra gäster att hyra skalkläder är ett sätt att göra fjällsemestern smidigare och samtidigt minska dess miljöpåverkan.

Kollektionen man kan hyra består av skalkläder för både vuxna och barn. Att hyra en jacka och en byxa en helg kostar 700 kronor. För en vecka är priset 1 400 kronor.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842