Fjällräven satsar på specialistbutikerna

Martin Axelhed och Fjällräven väljer att satsa mer på specialistbutikerna.

Fjällräven satsar på specialistbutikerna

Fjällräven gör ett strategiskt val, och kommer satsa mer på specialistbutikerna. Det innebär bland annat att de bryter med en stor kedja i Sverige.

Publicerad

Fjällräven har bestämt sig för en strategisk förändring som innebär att de vill satsa mer på sina återförsäljare som klassas som specialistbutiker. Rena outdoorbutiker med andra ord.

– Vi vill jobba djupare med våra bästa återförsäljare och de finns inom specialistbutikerna, säger Fjällrävens vd Martin Axelhed. Det gäller både fysiska butiker och e-handel, och vi tror att vi kan ge dem mer support om vi fokuserar på dem. Vi har mycket trafik till vår egen hemsida och e-butik, och all denna data kan vi använda för att driva trafik till våra återförsäljare. Vi kan till exempel se vilka varor som har mest intresse på en viss ort och dela med oss av denna information till våra återförsäljare där.

Satsningen på rena outdoorbutiker innebär att Fjällräven kommer att se över i vilka bredare kanaler som deras produkter säljs. Det kommer att bli stora förändringar i både Sverige, Europa och USA, och i Sverige har de inlett en neddragning genom att säga upp avtalet med Intersport.

– Det är inget drama, och det beror inte på att vi är missnöjda med Intersport, säger Martin. Vi har jobbat med Intersport 7–8 år och det har funkat bra, men när vi väljer en ny strategi där vi vill satsa på specialisterna så passar breda kedjor inte längre in i den strategin.

– Det är klart att det också är en markering mot våra konsumenter, när vi väljer att gå nästan enbart via specialister, fortsätter Martin. Vi säger både att vi tror på fysiska butiker, och att vi tror att specialistbutiker är den bästa kanalen för friluftsintresserade att handla i.

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Det här är Sveriges bästa nätbutiker

2 kommentarer

sportfack: Det stämmer att näthandeln ofta rear, Rille, men det gör även fysisk handel. Vi tror att mycket av rea-beteendet inom onlineshopping även är ett sätt för handlarna att knyta till sig gdpr-säkrade...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842