YMR Track Club har en professor i styrelsen

YMR Track Club har en professor i styrelsen

YMR Track Club är ett nytt, svenskt varumärke som fått mycket uppmärksamhet internationellt. Nu tar de nästa steg och tar in ekonomiprofessorn Micael Dahlén i styrelsen.

Publicerad

Micael Dahlén

YMR Track Club startades av den före detta olympiske längdhopparen Peter Häggström Lindecrantz 2017. När Peter flyttade hem till Borås igen ville han göra något för att hylla sin klubb IK Ymer på deras 100-årsdag. Han studerade gamla bilder och plagg från klubbens arkiv och sin egen samling av retroinspirerade sportplagg och började skissa på en kollektion av sportmode i premiumsegmentet.

Det första plagget blev en uppdaterad variant på föreningens klassiska track pants från 70-talet. Pressvecken och de klassiska revären fick följa med liksom passformen och kvalitén på tyget. Vänner och bekanta gillade byxan så pass mycket att Peter bestämde sig för att göra en hel kollektion och han gjorde IK Ymer till delägare i bolaget. Hundra år efter att klubben bildades gick YMR Track Club live. Varje plagg präglas av en historia av sport och mode.

Eftersom Ymer kommer från Borås var det självklart att både designa och tillverka kläderna i Sverige, och under året som har gått har kläderna uppmärksammats i bland annat i modetidningen Vogue.

Nu tar de nästa steg och tar in ekonomiprofessorn Micael Dahlén i styrelsen. Micael är inte bara en stjärna på marknadsföring och varumärkesbyggande, han är också en flitig löpare och träningsmänniska. Förutom att jobba med varumärkesbyggande kommer Micael även vara med operativt i utvecklingen av varumärket.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

"Förälskad på avstånd" Sportfack har pratat med XXL:s nye vd

8 kommentarer

Till Mattias: Nej, E - handeln var här innan extra priser från XXL. E-handeln är den stora anledningen till prisreduktion. Den digitala handeln och konsumenternas handelsfrihet är den stora anledningen till att...

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842