Bra vinter för längd och snowboard

Bra vinter för längd och snowboard

Det har varit en snörik vinter i både Europa och USA, och det har eltt till väldigt bra försäljning av längdskidor och snowboards.

Publicerad

Marknadsledaren Fischer säger att de spår en ökning på hela 30 procent gällande deras egen försäljning. Framförallt är det i Alpländerna och Ryssland som försäljningen har ökat. På global basis väntas den totala försäljningen bli drygt två miljoner par längdskidor.

I Sverige rapporterar flera längdleverantörer att skinskidor i princip har sålt slut, och inför nästa år ligger andelen skinskidor på över 70 procent.

Snowboardföretagen säger i en gemensam rapport att försäljningen kommer öka med fem procent i år. Det skulle innebära att det tillverkas och säljs runt 450 000 snowboards över hela världen. Alla marknader ökar, men störst är ökningen i Kina.

Freestylebrädor är fortfarande den populäraste sorten, men försäljningen av barnbrädor och de nya carvingbrädorna har verkligen exploderat i år.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Black Diamonds stavar tog storslam i Råd & Rön-test

1 kommentar

Sven Blomqvist: hej var kan få sercise på Black diamond stavar MVH Sven 070 813 96 66

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842