Svag julhandel för sporten

Svag julhandel för sporten

Siffrorna för december visar att julhandeln slog rekord igen. För sporthandeln gick det inte lika bra, försäljningen ökade med måttliga 0,9 procent.

Publicerad

Julhandeln 2017 omsatte 77,9 miljarder (+2,3 %), vilket som vanligt var nytt rekord. Bäst gick det för optiker (+9,2 %), möbler (8,4 %) och skor (+4,8 %). Sporthandeln ökade med 0,9 procent vilket får anses som ganska mediokert med tanke på att sporthandeln har backat de tre av de fyra senaste decembermånaderna. En stor anledning till att december inte har varit en bra månad för sporthandeln de senaste åren är Black Friday i november som har tagit hand om en betydande del av julhandeln. Många knorrar över att Black Friday är en katastrof för resultatet, så kanske ska sporthandeln ta sig en ordentlig funderare över om de ska vara med i det racet över huvud taget.

Sett till helåret 2017 så blir det en väldigt svag ökning för sporthandeln: +0,2 procent. Detaljhandeln som helhet ökade med 2,4 procent, och sporthandeln var absolut ingen vinnare förra året. Det var istället optikerna (+8,3 %), möbler (+6,9 %), bokhandeln (+4,8 %) och bygghandeln (+3,8 %). Sporthandeln klarade sig ändå bra jämfört med huvudkonkurrenterna kläder (–1,2 %) och skor (–2,2 %). Allra sämst förra året gick det för leksaker (–9,2 %).

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Digital teknik tar Stadium in i framtiden

13 kommentarer

Lars-åke: Jag jobbar med IT och programmering. Kanske därför som jag är på min vakt mot att lämna ifrån mig allt för mycket personlig data. Använder inte Facebook heller! Men min telefon är förstås spårbar som...

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
  • Tema Löpning

  • Ispo Business 01-2018

  • Sportfack 01-2018

  • Sportfack 11-2017

  • Sportfack 10-2017

  • Sportfack 09-2017

  • Sportfack Bike Business 07/08–2017

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842