OutDoor flyttar till München

OutDoor flyttar till München

Nu har European Outdoor Group bestämt sig för plats för deras mässa OutDoor. Det blir München från och med 2019.

Publicerad

För ett par år sedan gick European Outdoor Group (EOG) ut med att de ville se över platsen för deras mässa OutDoor. Mässan startades i Fridrichshafen för 24 år sedan, och har hållits där sedan dess. Många har uppskattat den mysiga staden vid Bodensjön, men samtidigt har bristen på boende i närheten av mässan och lite krångliga transporter varit problem.

I sommar, 17–20 juni, ordnas OutDoor för sista gången i Friedrichshafen, 2019 flyttar mässan till München. Datum för mässan 2019 har inte kommunicerats, men flytten från slutet av juli till mitten av juni har tagits emot väl, så vi kan nog räkna med att OutDoor arrangeras i mitten av juni även när den flyttar till München.

EOG hade fått in fem ansökningar om att få ordna OutDoor: Friedrichshafen, München, Hamburg, Stuttgart och Milano. Stuttgart och Milano föll bort i första gallringen, och i veckan röstade EOG:s 97 medlemsföretag om vilken stad som skulle få ta hand om deras mässa. Valet föll på München som fick 65 procent av rösterna, de övriga rösterna fördelades ganska jämnt mellan Friedrichshafen och Hamburg.

– Vårt framtidsprojekt Vision 2020 har varit en inkluderande och öppen process, säger John Jansen, ordförande i EOG. Vi har fört öppna diskussioner med flera parter och landade till slut i tre starka kandidater. Beslutet togs demokratiskt med en röst per medlemsföretag, och Münchens klara seger visar att det är en enad outdoorbransch som vill flytta till München. Vi ser nu fram emot att utveckla en ny mässa ihop med Messe München med start 2019.

Messe München arrangerar ju också Ispo, och de har haft ett samarbete med EOG sedan 2003, inte minst under vintern då outdoor har en stor plats på Ispo.

– Vi är tacksamma för det stöd som EOG har visat oss, säger Messe Münchens vd Klaus Dittrich. Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete och tillsammans göra OutDoor till en modern plattform för outdoorbranschen. Målet är att ta OutDoor från en mässa som hålls några dagar varje år till att bli ett koncept som lever året runt tack vare digitala tjänster.

Självklart gillade inte mässan i Friedrichshafen beslutetet, de hade ju arrangerat OutDoor från start. De hade dock tagit fram en plan B ifall de skulle bli av med mässan, och deras plan är att dra igång en egen outdoormässa redan 2019. Mer om dessa planer och datum kommer att presenteras på mässan i sommar som blir den sista OutDoor i Friedrichshafen.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

50 kommentarer

Nisse: Efter ca 30 år, lämnade jag sportbranschen (tack och lov) för några år sedan. Redan för 7-8 år sedan började man ana åt vilket håll vi var på väg. Det kommer in nya människor, det kommer in...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842